סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הפרעת אישיות נרקיסיסטית

צ'יטה​(שולט)
לפני 12 שנים • 31 במאי 2011

הפרעת אישיות נרקיסיסטית

צ'יטה​(שולט) • 31 במאי 2011
זהירות חפירה.
תגיות: נרקיסיסט, DSM, הפרעת אישיות.

מצוטט מויקיפדיה:
הפרעת אישיות נרקיסיסטית או נרקיסיזם היא הפרעת אישיות שמאפייניה העיקריים הם עיסוק מוגזם של הסובל ממנה בעצמו וביכולותיו, והיעדר יכולת לאמפתיה.
מקור המונח באגדה המספרת על נסיך יווני יפה תואר בשם נרקיסוס, שהתאהב בבבואתו הנשקפת ממי הביצה ולא יכול היה להינתק ממנה עד שגווע. על שמו מכונה אדם המאוהב בעצמו "נרקיסי", כתרגום לשם תואר הלועזי "נרקיסיסט" (בעברית מופיעה לא פעם הצורה המשובשת "נרקסיזם", "נרקסיסט").

אנשים הסובלים מהפרעת אישיות נרקיסיסטית הם בעלי הערכה עצמית גבוהה ושאפתנות חסרת גבולות. הם מרגישים כאישיות חשובה וראויה להערצה, ולרוב מפריזים בתיאור הישגיהם ומאמינים כי הם מיוחדים במינם. ביחס לזולת, הם מאופיינים בזלזול באחרים ובהישגיהם, באנוכיות, בחוסר אמפתיה לזולת, ביהירות, בשתלטנות, ובניצול הזולת לצורך קידום שאיפות אישיות.

הגדרה ע"פ DSM:
תבנית מתפשטת של העצמה עצמית (בדמיון או בהתנהגות), של צורך בהערצה ושל חוסר אמפתיה (הזדהות רגשית), המתחילה בסוגים שונים בשלבי הבגרות המוקדמים ומכילה חמישה (או יותר) מהמאפיינים הבאים:‏
1. בעל תחושה מוגזמת של חשיבות עצמית.
2. מועסק בדמיונות של הצלחה אין-סופית, כוח, יופי או אהבה מושלמת.
3. מאמין שהוא מיוחד ויחודי.
4. דורש הערצה מוגזמת.
5. מרגיש שזוהי זכותו לפעול ע"פ שיקול דעתו.
6. נצלן.
7. היעדר יכולת לאמפתיה.
8. קנאי לאחרים לרוב, או מאמין כי אחרים מקנאים בו.
9. בעל יחס יהיר, שחצן ומתנשא


כשאני מנתח את עצמי במבחן ה- DSM, אני מוצא שאני עונה למאפיינים המצויינים בסעיפים 1 עד 5 ולא עונה למאפיינים 6 עד 9. כאמור מי שיש לו חמישה או יותר מאפיינים הוא נרקיסיסט. לכן כאמור אני מכריז על עצמי ככזה קבל עם וכלוב.

פירוט המאפיינים אצלי:
1. כמובן יש לי תחושה עצומה של חשיבות עצמית, זה הרי ברור שאני חשוב ביותר, הכי חשוב, עבורי.
2. כמובן שאני עוסק בדמיונות של הצלחה אין-סופית, כוח, יופי ואהבה מושלמת.
3. כמובן שאני מיוחד ויחודי.
4. כמובן שאני דורש הערצה עצומה.
5. כמובן שזו זכותי לפעול על פי שיקול דעתי.

ומעתה יאמר, צ'יטה נרקיסיסט.
אתם מכירים שולט שלא עונה באופן דומה לאותם מאפיינים?
אם כך ה-DSM מגדיר את כל השולטים כנרקיסיסטים.

מה גישתם לבדסם?

מצוטט מויקיפדיה:
BDSM בראי הפסיכולוגיה
בעבר נחשבו פעילויות ופנטזיות סאדו-מזוכיסטיות על ידי רוב הפסיכיאטרים כתופעות פתולוגיות, אך מאז שנות ה-90 חל שינוי ביחס זה. המהדורה המעודכנת של המדריך הדיאגנוסטי-סטטיסטי של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית, ה-DSM-IV-TR, אשר יצאה לאור לראשונה בשנת 2000, קובעת כי "הפנטזיות, הדחפים המיניים וההתנהגויות" חייבים "לגרום למצוקה או מוגבלות קלינית ניכרת בשטח החברתי, התעסוקתי או שטחי תפקוד חשובים אחרים" על מנת שסאדיזם או מאזוכיזם בעלי אופי מיני ייחשבו כהפרעת אישיות. הפסיכיאטרים כיום אינם מתייחסים לתופעות אלו כהפרעה, אלא אם כן תופעות של סאדיזם או מאזוכיזם מיני מצטרפות להפרעות אישיות קיימות אחרות. אנשים העוסקים ב-BDSM אינם רואים בעיסוקם משום הפרעה נפשית.


אם כך, לדעתכם, הצירוף של בדסם ונרקיסיזם נחשב כתופעה פתולוגית?
אנחנו חולי נפש?
זה העולם הזה שחולה, אנחנו אלה שבריאים. מילה של צ'יטה.
טרבולי והקצפת
לפני 12 שנים • 1 ביוני 2011
טרבולי והקצפת • 1 ביוני 2011
אני חושב שאתה לא מבין נכון חלק מהסעיפים. סעיף 5 לא מדבר על זכותך לפעול בהתאם לשיקול דעתך בנושאים שנוגעים אליך. הוא מדבר על זכותך לפעול בהתאם לשיקול דעתך גם בנושאים שנוגעים לאחרים. כלומר, אם אתה מוצא את עצמך אומר "ככה, כי אני אמרתי" או "אני יודע מה טוב בשבילך יותר טוב ממך", אז אתה עונה על הסעיף הזה.
באופן דומה אתה מפרש את הסעיפים האחרים באופן שגורם להם להיות בתחום ה"בריא" ובכך אתה מוצא את עצמך עונה עליהם. בסעיף 1, לא מדובר על כך שאתה הכי חשוב בעיני עצמך. מדובר על "תחושה מוגזמת". כלומר, אתה חושב שאתה מועד לדברים גדולים. אתה חושב שתהיה ראש ממשלה. שתהיה שחקן בהוליווד. אתה חושב שתהיה נסיך ותתחתן עם נסיכה בחתונה מלכותית. אתה חושב שאתה יותר מיוחד מאחרים. דברים כאלה. זה לא אומר שאתה מספר את הדברים האלה לחבריך. אתה מעמיד פנים, אתה מתנהג כמו אדם צנוע משום שאתה יודע שצניעות היא תכונה חשובה. אבל עמוק בפנים, על זה אתה חושב. זו הכוונה.

שנית המסקנה שלך לחלוטין לא הגיונית. רק משום שאתה חושב שאתה נרקסיסט לא הופכת את כל השולטים לכאלה. אני מניח שאתה משוחח עם נשלטות לעיתים, ומכיר היטב את הטענה ששולטים הם בעצם אנשים שנחלו כשלון בתחומים רבים בחיים ולכן צריכים לפצות על כך. רק כדי להבהיר, זו לא טענה שלי, זו טענה שקראתי כאן פעמים רבות.
בנוסף אני חושב שכדאי להסתכל על פרופיל הנשלטת הקלאסית. על פי רוב, מדובר באישה דומיננטית מאוד. למעשה היא כל כך דומיננטית, שגם כאשר היא נשלטת היא יודעת בדיוק מה היא רוצה שתעשה ולא תעשה. יש לה תסריט מדויק של "איך היא רוצה לאבד שליטה". ואיבוד השליטה עצמו, מהווה פורקן מהדומיננטיות העיקשת שלה בשאר החיים. הסצנה כולה היא למעשה התמקדות ממושכת בה, ובמה שעושים לה, בתחושות שלה ובחוויות שהיא עוברת. כל זה נשמע לי נרקסיסטי להפליא. אז מי הוא הנרקסיסט?
אני חושב שדי בזאת על מנת לקבוע שהמסקנה שלך על שולטים שגויה.

על אף האמור אני כן חושב שאתה קרוב למסקנה הנכונה. אני חושב שאדם שיוצר קשר כל כך חזק בין אלימות ומין בהכרח סובל מהפרעה נפשית כלשהי. אני לא אומר שהעיסוק ב-BDSM הוא עצמו הפרעה נפשית, אלא שאנשים מגיעים לזה מתוך הפרעה נפשית אחרת. ככל שמצבם הנפשי מוזנח, והם מתירים להפרעה שלהם להכתיב את אורח חייהם, כך תלותם ב-BDSM גוברת.
    התגובה האהובה בשרשור
צ'יטה​(שולט)
לפני 12 שנים • 1 ביוני 2011
צ'יטה​(שולט) • 1 ביוני 2011
וואי תודה על תגובתך המושקעת, טרבולי והקצפת, איזה ניק, יפה לך.

אענה לך ברצינות, למרות שהפוסט הזה נכתב באופן הומוריסטי משהו.

קודם כל הייתי מבדיל בין תופעות שהן בגדר הפרעה נפשית לבין תופעות שיש בהן סממנים כאלה. כוונתי בפוסט הזה לעסוק בדמיון בין תופעות כאלה למציאות שחווים אותה לא מעט אנשים בקהילה. יש הרי משהו נרקיסיסטי בלהיות שולט, ואני לגמרי מסכים איתך, שגם בצד הנשלט, בדיוק כמו שכתבת, יש בדיוק את תמונת הראי של אותו הדבר, שמטבען של תמונות ראי, שהן תמונות של אותו הדבר, רק להפך.

אני מוצא, שלהרגיש שאני מיועד לדברים גדולים, הוא משהו שגובל בתופעה האישיותית שעליה מדובר שמה. הרי הגבול כל כך דק, אם כי פסיכיאטר מיומן יודע בקלות להבחין בין זה לבין זה, יודע להבחין מתי זה קליני. אבל איזה קטע זה הרי, שהגבול הוא דק כל כך, שלמשל הרי אני משוכנע שאני נועד לגדולות ולא רק אני. כן כן, גם סאביות, שבאות לקבל שליטה על המזו, משוכנעות שמגיע להן את זה, את הדבר האמיתי, שהרי הן מעניקות כל כך הרבה בתמורה, שהרי מגיע להן להגיע לגדולות.

איכשהו אני מוצא אותי חלוק עמך עם כל מיני דברים שכתבת כאן.
אני לגמרי לא חושב ששולטים הם "אנשים שנחלו כשלון בתחומים רבים בחיים". אני מכיר לא מעט שולטים שהם אושיות, בעיני לפחות, כמו גם סאביות.
אני חושב שבדסם לא עוסק באלימות בכלל. הבדסם עוסק בהענקת כאב, מה שאני אגב, לא בקטע כל כך.
אני חושב שלא מעט אנשים בבדסם, נותנים לו לנהל להם את החיים. זה פשוט עיסוק כל כך מרגש, שמאפיל על הנאות חיים אחרות. אין בכך באמת בכדי להכתיר אותם כחולי נפש חלילה, אבל בחיי שזה מזכיר את זה כל כך נורא.

אני גם חושב, שיש עיסוק בבדסם, שלמרות שסאביות באות לקבל שליטה על המזו, יש שם מקום שלוקח אותן באמת, לקיביני טיזי, ואני סבור שלמרות אופן הבקשה והעוצמה הגדולה שיש להן לסאביות הללו, אני מוצא שהן תרות דווקא אחרי זה שייקח אותן באמת, ולא רק יגשים להם את סיפור המעשייה שטוו. בעיני שמה, זה המקום שבו הבדסם, באמת מספק את הסחורה ומרגש עד כלות, את שני הצדדים ויש כזה מקום, שכה יהיה לי טוב ולהן.
טרבולי והקצפת
לפני 12 שנים • 1 ביוני 2011
טרבולי והקצפת • 1 ביוני 2011
למען הסר ספק אני כותב שוב: אני לא חושב ששולטים הם אנשים שנחלו כשלונות בתחומי החיים האחרים. זאת לא עמדתי. לי אין עמדה בנושא הזה.
זוהי עמדה ששמעתי פעמים מספר מנשלטות.
kasandra​(מתחלפת){jegularis}
לפני 12 שנים • 2 ביוני 2011
kasandra​(מתחלפת){jegularis} • 2 ביוני 2011
אני חושבת צ'יטה שחלק גדול ממה שאתה כותב נכון , ואני כמובן מסכימה איתו.
פשוט בין זה להגדרה שקרעת בויקיפדיה יש קשרים של סיבה ותוצאה וצורת ביטוי= הצד בשליטה , אחרים וקצת יותר מורכבים מהחיבור שעשית.

עניין הענקת וקבלת הכאב בסאדו הוא רק נגזרת ממנו , ונכון שיש רבים שאוהבים אותו ,אך הוא בין היתר נולד בהם בגלל הכאב הנפשי שחוו בילדותם, החיפוש אחר חויית הסאדיסט המתעלל בהשתקפות השולט רק שהפעם הוא גם מעניק אפטר קייר לשם שינוי.(ועוד צורות ביטוי אחרות כמובן)

יש לכול זה השתלשלות אירועים יותר מורכבת מאשר 9 סעיפים של כן ולא בויקיפדיה .
כמו שלהיות שולט או נשלט קצת יותר מורכב מהעדפה לכאב , השפלה, או זיונים אנאליים.

יש ספר מצוין שדן בעניין תהליך התפתחות הנרקיסיזם בתודעה הילדית , ובעיקר בעניין העדרו של הנרקיסיזם הבריא (כן יש גם כזה למרבה הפלא) שבונה את האני העצמי שלנו, מאפשר לנו חוייה רגשית והשתקעות נפשית בטור ילדים , וזה ספרה של אליס מילר- הדרמה של הילד המחונן.

היא דרך אגב גם מסבירה מצוין אין זה נשפך לתוך המשיכה לעולם השליטה ולמה לשלוט ולהישלט הם שניי צידם של אותו המטבע.היא בעצם מסבירה איפה זה נולד בנו ואיך, ולמה חלקנו ממחזרים את זה בחיי שליטה ומיטה שלנו.
צ'יטה​(שולט)
לפני 12 שנים • 2 ביוני 2011
צ'יטה​(שולט) • 2 ביוני 2011
אני חושב קסנדרה שחלק גדול ממה שאת כותבת נכון ואני כמובן מסכים איתו.

ברור שהדברים הרבה מאד ממש יותר מורכבים מהאופן הפשטני והפסאודו מדעי לכאורה, שבו הצגתי את כל הפוסט הזה.

למרות שאולי הסיבה שציינת לגבי שורשי ההנאה מהענקת כאב נכונה בחלק מהמקרים אני לא מקבל אותה באופן כה גורף כפי שהצגת את זה.

אני מכיר היטב את הדרמה של הילד המחונן.

לכל מי שהתנסה מספיק בעולם השליטה, ברור לדעתי ששולט ונשלט הם תמונת ראי, או כפי שאת אומרת הצד השני של אותו מטבע.

***

קסנדרה מקסימה , זה הרי באמת כל כך מורכב כל העניין הזה של נפשות ומאוויים ולבטח שום DSM זה או אחר, לא יכול באמת לכמת עניין כה מורכב ובטח שלא באופן כה פשטני וטכני. עדיין חלילה לי מלזלזל בעבודה המדהימה שעשו שם ב- DSM שהיא בעלת ערך רב לעולם, כמובן בתנאי שלא ייקח אותה באופן פשטני.

בעיני הפוסט הזה, מנסה להאיר קווי דמיון כה רבים, בין תופעה שמוגדרת כהפרעה נפשית ל-ללה לנד שלנו. אין בכך כדי להעיד באמת שכולם פה חולי נפש, אבל בחיי שזה מדהים כמה זה דומה.

זו הרי עובדה ידועה, שכאשר לומדים כל מיני תחומים של מחלות וחולניות, רוב התלמידים מאבחנים אצלם תכף ומייד את רוב המחלות שקיימות באנציקלופדיות שונות ומשונות, כאילו הם חולים בהן באמת. גם אני הרשתי כאן לעצמי לאמץ לעצמי כמה חוליים, מבלי להוציא זאת מפרופורציה, שכאילו אני באמת חושב שאני חולה, לא עלינו.

אסיים באמירה: ברגע שלא נוכל לצחוק על עצמנו, מצבנו חמור.
}{
נוריתE
לפני 12 שנים • 4 ביוני 2011
נוריתE • 4 ביוני 2011
טרבולי והקצפת כתב/ה:
למען הסר ספק אני כותב שוב:
אני לא חושב ששולטים הם אנשים שנחלו כשלונות בתחומי החיים האחרים. זאת לא עמדתי. לי אין עמדה בנושא הזה.
זוהי עמדה ששמעתי פעמים מספר מנשלטות.


ואתה תשמע, עוד פעם
ופה אני הולכת להיות בתחלה קצת, "הסברתית"
נכון שנרקיסיזם ומה שלפעמים נילווה אליו
סוציופתיה,
FYI נרקיסיסט הוא סוציופט בפוטנציה)
(שתיהן הן הפרעות אישיות אנטי סוציאליות קרי חברתיות
בספר האבחנות של איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי, ה-DSM,
מוגדרת הפרעת אישיות אנטיסוציאלית (קבוצה B )
כדפוס התנהגות הכולל התעלמות חוזרת
ממה שנתפס בדרך-כלל כזכות לגיטימית של בני-אדם אחרים) הם אנשים איגוצנטריים מרוכזים בעצמם ובצרכים שלהם ובצורך שלהם לשלוט ב ולוונט
אנשים אחרים בכדי שישרתו את הצרכים שלהם בלי התחשבות בחיים של האחרים האלו.
מושג זה מתיחס לאנשים שפוגעים בזולת, עבריינים או אנשים חסרי מצפון חזק שעלולים להיות אכזרים.

אלו הם כמובן,
לא "מאפיינים" דומיים-בידיסמיים קלסיים (כשפה אני לא מבחינה ,למרות שפת הכתיבה
בין מיל דום לפאם דום)
אבל מה שכן

יש אפשרות שאדם עם הפרעות שכאלו יימשך לצד הדומיננטי של סאדו
בייחוד בהקשר של מה שמכונה,שליטה מנטלית, הפעלה מרחוק וצורך כפייתי כמעט
לשלוט בכל אספקט
בחיים של הנשלטת שלו,גם באלו שלא קשורים ישירות לסאדו
או בכלל שלא קשורים ז''א בחייה היום יומיים שצריכים להיות רגילים ונורמטיביים.
יש כאלו שמרחיקים עוד לכת ומנסים לשלוט במישהי ולהפעיל אותה מרחוק ,
עוד לפני שהם מיישמים קשר או בכלל נפגשים מעשית, בתירוץ של "אני בוחן אותך"או שכאלו.
וזה מאפיין קלאסי של שתי ההפרעות אישיות האלו
באשר לתיאוריה שאם הם לא מצליחים בתחומים אישיים אז הם פונים לשליטה בידיסמית או אחרת
אני לא סגורה על זה זה לא הוצאת תיסכולים על אחרים זה עמוק מעבר לזה.זה מבנה אישיות,ויכול להיות שלכישלון בתחום מקצועי למשל יהיו תוצאות על גופה ונפשה של נישלטת.
אבל את זה עוד אבדוק.

על נרקיסיזם
http://www.betipulnet.co.il/lexicon/%D7%A0%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%96%D7%9D/
ועוד משהו
http://www.starmed.co.il/forum-101/msg-1243737
I'm God
לפני 12 שנים • 4 ביוני 2011

Re: הפרעת אישיות נרקיסיסטית

I'm God • 4 ביוני 2011
צ'יטה כתב/ה:
זהירות חפירה.
תגיות: נרקיסיסט, DSM, הפרעת אישיות.

מצוטט מויקיפדיה:
הפרעת אישיות נרקיסיסטית או נרקיסיזם היא הפרעת אישיות שמאפייניה העיקריים הם עיסוק מוגזם של הסובל ממנה בעצמו וביכולותיו, והיעדר יכולת לאמפתיה.
מקור המונח באגדה המספרת על נסיך יווני יפה תואר בשם נרקיסוס, שהתאהב בבבואתו הנשקפת ממי הביצה ולא יכול היה להינתק ממנה עד שגווע. על שמו מכונה אדם המאוהב בעצמו "נרקיסי", כתרגום לשם תואר הלועזי "נרקיסיסט" (בעברית מופיעה לא פעם הצורה המשובשת "נרקסיזם", "נרקסיסט").

אנשים הסובלים מהפרעת אישיות נרקיסיסטית הם בעלי הערכה עצמית גבוהה ושאפתנות חסרת גבולות. הם מרגישים כאישיות חשובה וראויה להערצה, ולרוב מפריזים בתיאור הישגיהם ומאמינים כי הם מיוחדים במינם. ביחס לזולת, הם מאופיינים בזלזול באחרים ובהישגיהם, באנוכיות, בחוסר אמפתיה לזולת, ביהירות, בשתלטנות, ובניצול הזולת לצורך קידום שאיפות אישיות.

הגדרה ע"פ DSM:
תבנית מתפשטת של העצמה עצמית (בדמיון או בהתנהגות), של צורך בהערצה ושל חוסר אמפתיה (הזדהות רגשית), המתחילה בסוגים שונים בשלבי הבגרות המוקדמים ומכילה חמישה (או יותר) מהמאפיינים הבאים:‏
1. בעל תחושה מוגזמת של חשיבות עצמית.
2. מועסק בדמיונות של הצלחה אין-סופית, כוח, יופי או אהבה מושלמת.
3. מאמין שהוא מיוחד ויחודי.
4. דורש הערצה מוגזמת.
5. מרגיש שזוהי זכותו לפעול ע"פ שיקול דעתו.
6. נצלן.
7. היעדר יכולת לאמפתיה.
8. קנאי לאחרים לרוב, או מאמין כי אחרים מקנאים בו.
9. בעל יחס יהיר, שחצן ומתנשא


כשאני מנתח את עצמי במבחן ה- DSM, אני מוצא שאני עונה למאפיינים המצויינים בסעיפים 1 עד 5 ולא עונה למאפיינים 6 עד 9. כאמור מי שיש לו חמישה או יותר מאפיינים הוא נרקיסיסט. לכן כאמור אני מכריז על עצמי ככזה קבל עם וכלוב.

פירוט המאפיינים אצלי:
1. כמובן יש לי תחושה עצומה של חשיבות עצמית, זה הרי ברור שאני חשוב ביותר, הכי חשוב, עבורי.
2. כמובן שאני עוסק בדמיונות של הצלחה אין-סופית, כוח, יופי ואהבה מושלמת.
3. כמובן שאני מיוחד ויחודי.
4. כמובן שאני דורש הערצה עצומה.
5. כמובן שזו זכותי לפעול על פי שיקול דעתי.

ומעתה יאמר, צ'יטה נרקיסיסט.
אתם מכירים שולט שלא עונה באופן דומה לאותם מאפיינים?
אם כך ה-DSM מגדיר את כל השולטים כנרקיסיסטים.

מה גישתם לבדסם?

מצוטט מויקיפדיה:
BDSM בראי הפסיכולוגיה
בעבר נחשבו פעילויות ופנטזיות סאדו-מזוכיסטיות על ידי רוב הפסיכיאטרים כתופעות פתולוגיות, אך מאז שנות ה-90 חל שינוי ביחס זה. המהדורה המעודכנת של המדריך הדיאגנוסטי-סטטיסטי של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית, ה-DSM-IV-TR, אשר יצאה לאור לראשונה בשנת 2000, קובעת כי "הפנטזיות, הדחפים המיניים וההתנהגויות" חייבים "לגרום למצוקה או מוגבלות קלינית ניכרת בשטח החברתי, התעסוקתי או שטחי תפקוד חשובים אחרים" על מנת שסאדיזם או מאזוכיזם בעלי אופי מיני ייחשבו כהפרעת אישיות. הפסיכיאטרים כיום אינם מתייחסים לתופעות אלו כהפרעה, אלא אם כן תופעות של סאדיזם או מאזוכיזם מיני מצטרפות להפרעות אישיות קיימות אחרות. אנשים העוסקים ב-BDSM אינם רואים בעיסוקם משום הפרעה נפשית.


אם כך, לדעתכם, הצירוף של בדסם ונרקיסיזם נחשב כתופעה פתולוגית?
אנחנו חולי נפש?
זה העולם הזה שחולה, אנחנו אלה שבריאים. מילה של צ'יטה.


למה אתה לא הולך כבר לטיפול ???? לא נמאס לך לחפור בכל פינה פה בכלוב